"Повертайся якнайшвидше додому!": Український воїн розповів про фрази, які краще не казати тим, хто зараз на фронті

Український захисник Олексій Кушнєр розповів, що не варто говорити воїнам, які захищають нашу країну на фронті. Боєць поділився недоречними фразами військовим, котрі краще не озвучувати ні особисто їм, ні в їхній присутності. На своїй сторінці у Facebook Кушнєр перерахував найпопулярніші настанови від мирних українців фронтовикам, передають Патріоти України.

За його словами, у тилу та на передовій ці фрази сприймаються по-різному. "Є потреба з вами проговорити нюанси того, що ви пишете, та як це читають/сприймають ті, хто на війні. Отримавши черговий меседж від рідних чи навіть незнайомих людей, думаєш одне: "Та за що?". Отже, перше – моє "улюблене": "Повертайся якнайшвидше додому!". В умовах війни швидше додому можна потрапити в трьох випадках – тебе вбили, тебе поранили чи ти просто банально дезертирував. Цього ви хотіли побажати?" – відзначив Кушнєр.

Також він пояснив, що фраза "Бережи себе!" дуже банальна і необхідна, але часом просто неможлива, тому що таке життя та умови бойових дій.

"Берегти себе в умовах війни – це полями тікати за бугор. І таке: "Молюсь за тебе" – якщо ви не впевнені в тому, яку релігію сповідує людина, котрій ви це адресуєте, не робіть цього. "Мій Бог не чує твоїх молитов, бо їх неправильно адресуєш". Молитись на хрест, за людину, яка планує банкет з Одіном у Вальхаллі, – тупо", – наголосив військовий.

Він додав, що не хоче нікого образити і висловив суб'єктивну думку, а також навів приклад фраз, які підбадьорюють бійців.

"Повертайся з перемогою", "Але ви круто їх там "жарите", "Гордий знайомству з тобою", "Лови нюдси" чи банальне "Дякую" – підсумував Кушнєр.

Російські військовослужбовці показово увійшли на авіабазу США в Нігері, котрі вояки Пентагона вимушені залишити за вимогою місцевої хунти - Reuters

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:14

Російські військовослужбовці увійшли на авіабазу в Нігері, де дислокуються американські війська. Про це у четвер, 2 травня, повідомляє Reuters з посиланням на анонімного високопоставленого представника американського оборонного відомства. За його слова...

"Може бути пауза, але на цьому наступ росіян закінчиться": Експерт сказав, що потрібно, аби зупинити ворога

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:05

Російські окупанти зараз атакують не лише в напрямку Часового Яру Донецької області. Ворог намагається діяти на кількох напрямках одночасно, заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти України. "В принципі росіяни будуть намагатися мак...