Повітряні тривоги в Україні стали довшими: Що насправді задумала РФ

Повітряна тривога триватиме по 3-4 години по всій Україні через МІГ-31К. У Повітряних силах повідомили, що росіяни відпрацьовують маневри, якими провокують українців. Про що саме йдеться та як на це реагувати - дивіться в ексклюзиві TSN.UA, передають Патріоти України.

Що задумали росіяни

Російський МІГ-31К - це смертоносна зброя. Літак може нести новітні гіперзвукові ракети "Кинджал", які дуже важко збити. З цим завданням можуть впоратися лише західні системи ППО, зокрема Patriot. За роки війни Міг-31К окупанти в бойових діях застосовували нечасто. Проте постійно проводили навчання.

Мережа вибухнула мемами про МіГи

Спочатку злітали з білоруського аеродрому "Мачулищі". Саме тоді цей літак міцно закріпився у свідомості українців, бо через нього у країні оголошували довготривалу тривогу. Сирена могла гудіти годинами, але водночас пусків росіяни не робили. Тож українці почали вигадувати меми з ним. Користувачі мріяли про збиття МіГа та не стримували емоцій.

Чому МіГ-31К такий загрозливий

Влітку вильотів носія "Кинджалів" стало менше, тож хтось міг узагалі забути про його існування, але вже 23 листопада Путін наказав патрулювати цими літаками Чорне море. Як пояснювали у ЗСУ, Україну цим не здивуєш. Та і перебазування МіГів на південь докорінно не змінило ситуацію, бо "Кинджали" летять на понад 2000 кілометрів.

"Для нас особливо нічого не змінюється в цій ситуації. Від суми доданків сума не змінюється. Ці заяви, на нашу думку, адресовані взагалі не нам, а нашим західним партнерам через події, які зараз відбуваються на Близькому Сході, через присутність корабельного угруповання країн-членів НАТО в Середземномор’ї", - прокоментував речник МВС Дмитро Плетенчук.

Проте через МіГи знову почалися тривоги, але вже триваліші. В Білорусі російські пілоти відпрацьовували зліт і приземлення, тож тривоги тривали по 20 хвилин. Також були 1,5-годинні тривоги - це час, коли МіГ-31 літає, поки не витратить усе пальне, і повертається на базу. Зараз ворог злітає з російської Саваслейки - це занедбане російське село в Нижньогородській області.

"Зараз ворог інші завдання ставить перед собою – це відпрацювання дозаправки в повітрі. Зрозуміло, що час перебування МіГа зростає вдвічі. Зараз протяжність таких тривог – понад 2,5 години", - зауважив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

10 листопада тривога через зліт МіГа над Чорним морем тривала аж 3,5 години. Пусків ворог не робив. Проте закликаємо українців не нехтувати сигналом повітряної тривоги.

Загарбники готують масовані ракетні удари

До того ж окупанти вже готуються завдавати масованих ракетних ударів по Україні. В ГУР кажуть, що у Кремлі чекають на холоди. Погоджується з цим і міністр енергетики Галущенко.

"Мені здається, для них важливо, щоб мінус був стабільним. Тобто якщо температура падатиме до мінуса, а потім підійматиметься до плюса, то вони чекатимуть стабільних морозів", - сказав міністр енергетики. Холоди ж до України прийдуть уже незабаром. Синоптики попереджають, що від 19 до 23 листопада в деяких областях температура опускатиметься до -14 градусів.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...