Поводиться як господар становища: Яковина розповів, хто стає головним у Росії

"Кілька місяців тому я говорив, що головними, найвпливовішими людьми в РФ стали верхівки збройних формувань, які існують поза конституційними інститутами - Кадиров і (особливо) Пригожин. Російські політологи та журналісти з мене хором посміялися: "Ти нічого не розумієш. Для кремлівських еліт ці двоє - ніхто, вискочки, їх зжеруть за дві секунди!". Ну, і що ми бачимо зараз? Пригожин обзиває голову Генштабу і відверто знущається з Медведєва (експрезидента взагалі-то), називаючи його прогноз на 2023 рік "еротичними фантазіями", - пише журналіст Іван Яковина, передають Патріоти України, і продовжує:

"І всі кремлівські бояри, дивлячись на це, лише ховають очі й солоденько хихотять. Ще раз хочу повторити: в умовах повної деградації та розвалу ключових державних інститутів першими та головними стають:

— Ті, хто має свій власний серйозний силовий ресурс.

— Ті, хто не соромиться і не боїться застосовувати цей ресурс, і взагалі використовувати насильство.

Армія пов’язана по руках і ногах купою законів, плюс вона безсуб'єктна, там немає сміливих і рішучих генералів. ФСБ — суб'єктна, всі амбітні — там, але фсбшні слідчі та кати нічого не зможуть зробити проти вагнерівської БТГ із танками та артилерією. А Пригожин, думаю, не такий дурень, щоб дати себе заарештувати по-тихому. Навколо нього завжди озброєний загін. Він усе це розуміє, тому й поводиться вкрай хорто, як господар становища. І, я думаю, зараз він таким і є".

Що не посилить держбюджет та волонтери: Данія закупить для України зброю у українських виробників

неділя, 28 квітень 2024, 8:15

В умовах, коли європейське ВПК лише поновлює свою міць часів Холодної війни і європейці закуповують зброю для ЗСУ по всьому світові, спрямовані таким чином кошти можуть дати мільярдні поставки. Зазначається, що документ фіксує намір посилити пряму фіна...