"Пожежа була потужна, але деякі цистерни із паливом вціліли": Російський журналіст став коригувальником вогню, знявши сюжет із Шахтарська (відео)

Російський журналіст телеканалу "Росія-24" Борис Максудов став коригувальником вогню, знявши сюжет із тимчасово окупованого РФ Шахтарська Донецької області. Він показав місцевість, де вціліли кілька цистерн із паливом після масштабної пожежі напередодні. У мережі йому запропонували оголосити подяку від Збройних Сил України. Про це йдеться у Telegram-каналі "Інформаційний опір", передають Патріоти України.

Йдеться про те, що після поданої Максудовим інформації, сталася нова "бавовна". На місцях надзвичайної події розгорілися великі пожежі. "Дивно, на місці пожежі, сказати, що щось горіло, неможливо. Але горіло знатно. Досі пахне бензином", - сказав кореспондент.

За його словами, на місці НП було 15 цистерн із паливом, але не для фронту. Максудов показав уцілілі ешелони на залізниці з різних ракурсів. Таким чином його інформація допомогла завдати ще одного удару, який вже виявився більш точним та руйнівним. Вогонь над місцями, де хтось "невдало покурив", здіймався на кілька десятків метрів нагору.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...