ППО дали гідну відсіч: Голова Миколаївської ОВА заявив про рекордну атаку "Шахедів" на Україну

У ніч на 28 вересня в південно-східних областях була оголошена повітряна тривога через загрозу застосування ударних безпілотників "Шахед": вона тривала майже до 3.30 години ранку і голова Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає, що сьогодні може бути встановлений рекорд зі збитих безпілотників.

"Ударні БпЛА типу "Shahed" в південній частині Вінницької області в напрямку західних областей! Загроза для Вінницької та Одеської області", йдеться у повідомленні Повітряниз сил ЗСУ.

Раніше Повітряні сили оголосили тривогу через загрозу "Шахедів" у Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській та Дніпропетровській областях. У Запорізькій області тривога пов’язана з активністю ворожої тактичної авіації на південно-східному напрямку.

О 23:50 Повітряні сили повідомили про декілька "Шахедів" з Чорного моря в напрямку Одеської області.

О 00.04 стало відомо, що декілька груп шахедів з Чорного моря рухаються в напрямку Одеси, Коблево та Очакова.

О 00.14 повітряники повідомили про групи БпЛА над Ізмаїльським районом Одеської області.

О 00.21 військові знову наголосили про загрозу по ударних БпЛА для Миколаївської та Одеської областей та повідомили, що спостерігається ще декілька груп "Шахедів" з Чорного моря.

О 00.39 загроза ударних БЛПА з'явилася у Дніпропетровській області. Згодом у Кіровоградській та Черкаській.

О 2.43 місцева влада повідомила, що в Черкаській області пролунали вибухи, там працюють сили протиповітряної оборони.

Кім вважає, що цієї ночі може бути рекорд зі збитих "Шахедів".

Близько 3.30 тривогу у більшості областей країни скасували, вона залишається у Запорізькій, Донецькій, Луганській областях та в Криму.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...