ППО на Одещині збила російський безпілотник: У ЗСУ розповіли про ситуацію на півдні України

У понеділок, 17 жовтня, під час останньої повітряної тривоги ППО збила російський безпілотник. Також окупанти продовжують ракетні удари по Україні. Про це йдеться у повідомленні ОК "Південь", передають Патріоти України.

На півдні України росіяни намагаються утримати зайняті позиції: окупанти обстрілюють лінію фронту та тил українських захисників. Зафіксовано такі обстріли:

  • Внаслідок обстрілів з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню "Град" пошкоджені житлові будинки у Марганецькій та Червоногригорівській громадах. Попередньо, без людських втрат.
  • Зенітними ракетами системи С-300 атаковано Березнегуватську громаду Миколаївщини. Пошкоджено сільськогосподарські підприємства. Людських втрат та постраждалих нема.
  • Перед світанком Одещину та Миколаївщину атаковано ударними дронами-камікадзе. Силами та засобами протиповітряної оборони 6 дронів збито над Одещиною та 9 над Миколаївщиною.
  • Зранку ворог наніс удар ракетою Х-59 "повітря-земля" з літака Су-35 по об’єкту інфраструктури Одещини. Постраждалих нема.
  • По обіді на Вінничині ворог понівечив об’єкт критичної інфраструктури. Люди не постраждали.

Українські захисники в ніч проти 17 жовтня виконали 120 вогневих завдань по району зосередження ворога і його техніки на півдні Миколаївського району. Втрати окупантів встановлюються. Також залишається загроза ракетних ударів та обстрілів дронами.

Сі Цзіньпін танцює на краю прірви: Китай збільшив експорт до РФ сировини для виробництва боєприпасів - ЗМІ

п’ятниця, 17 травень 2024, 2:35

У Пекіні лише кілька місяців, щоб довести Заходу лояльність справі миру і заморозити поставки Москві засобів, що дають змогу підтримувати війну. Китай різко збільшив експорт до Росії нітроцелюлози, яку можна використовувати для виробництва боєприпасів....

Наступальна операція в лісі - надскладна бойова робота: Азов показав процес захоплення російських позицій у Серебрянському лісі на Луганщині (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 1:45

Воїни бригади "Азов" показали відео штурму російських позицій у Серебрянському лісництві. . "Це відео про справжні бої у лісах Кремінної. Документальні кадри усіх етапів роботи штурмових груп: від стройового огляду і приготувань, артпідготовки і почат...