Працював на Росію: СБУ затримала експравоохоронця, який допомагав окупантам атакувати Торецьк

Контррозвідка СБУ затримала інформатора ФСБ, який допомагав окупантам завдавати ударів по Торецьку. Йому загрожує до 12 років ув'язнення, передають Патріоти України.

Зловмисника затримали на Донеччині. Тут він передавав окупантам локації українських військ, які обороняють Торецьк. Також слідство встановило, що раніше чоловік був співробітником місцевого підрозділу вже розформованої міліції.

Зазначається, що зловмисник допомагав окупантам прорватися до Торецьку. Він здійснював розвідку міста та передавав ворогу координати розташування опорних пунктів та укріпрайонів ЗСУ. Окрім цього, він намагався встановити місця розташування штабів та бойових позицій української артилерії.

Повідомляється, що отриману інформацію фігурант пересилав представникам ФСБ через Telegram-бот. Також деякі дані він надсилав своєму давньому знайомому, який наразі є співробітником так званої "народної міліції ДНР".

"Служба безпеки затримала зловмисника під час контрдиверсійних заходів у фронтовому місті. У нього вилучено мобільний телефон, який фігурант використовував для комунікації з окупантами", - йдеться у заяві СБУ.

Затриманому було повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Йому загрожує до 12 років позбавлення волі. Наразі він перебуває під ватою.

Торецький напрямок

В рамках продовження наступу у Донецькій області, ворог продовжує обстрілювати Торецьк, Покровськ, Часів Яр та інші важливі міста регіону. Сили оборони України відбивають атаки ворога.

Переставляння стільців у "зеленій" владі: Фракція "Слуг народу" підтримала кандидатури на посади нових міністрів, котрих запропонував Зеленський. Опубліковано список (скриншот)

середа, 4 вересень 2024, 22:14

Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія оприлюднив результати зустрічі нардепів з президентом України Володимиром Зеленським. Парламентарі передбачувано погодились підтримати кандидатів, яким глава держави пропонує довірити дев'ят...

"Президент сказав, що я йому потрібна ": Верещук зробила заяву щодо своєї нової посади

середа, 4 вересень 2024, 21:27

Віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук підтвердила, що очікує призначення в Офіс президента (ОП). Про це вона написала у Telegram, передають Патріоти України. "Президент сказав, що я йому потрібна ...