"Права і свободи людини - це не головне": Патріарх Кирило пропонує змінити список цінностей росіян

Патріарх РПЦ Кирило заявив про необхідність змінити список основних цінностей у Стратегії нацбезпеки Росії і внести туди поняття "віра", "жертовність" і "любов до вітчизни", передають Патріоти України.

"У Стратегії національної безпеки зроблено спробу описати якусь систему цінностей. Вища цінність - це "життя"... А далі у нас ідуть запозичення із західноєвропейської філософії: "гідність", "права і свободи людини". Усе це добре, ніхто зараз не заперечує ні права, ні гідність людини, але чи можна це одразу ставити після "життя"? А що, до цих гуманістичних ідей не було жодних цінностей? А віра, а любов до вітчизни, а жертовність, без якої взагалі немислима наша історія?" – наголосив Кирило.

За словами патріарха РПЦ, історія РФ та добробут росіян побудовані, зокрема, на жертвах попередніх поколінь. Крім того, він зазначив, що ці цінності "не обумовлюються політичним контекстом", а такий перелік можна розширювати й надалі.

Гучні заяви патріарха РПЦ

Патріарх РПЦ Кирило час від часу робить гучні заяви стосовно війни Росії проти України, виправдовуючи російську агресію. Так, нещодавно він заявив, що Росію "хочуть стерти з лиця Землі". Він наголосив, що зараз Росія проходить важкий шлях випробувань, коли вороги "намагаються з нею покінчити".

Крім того, патріарх РПЦ прокоментував і мобілізацію в Росії. За його словами, російські солдати, які "виконують свій обов'язок", а потім гинуть у боях з ЗСУ, "приносять себе у жертву заради інших".

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...