Представниця президента в АРК розповіла, кого виженуть з Криму після звільнення півострова

Усі громадяни Росії, які приїхали до Криму з порушенням міграційного законодавства України, будуть видворені на законних підставах після деокупації півострова.

А будь-які намагання РФ називати це депортацією є безпідставними. Про це у коментарі Укрінформу заявила постійна представниця президента України в Криму Таміла Ташева.

За її словами, усі росіяни, які приїхали в Крим з порушенням міграційного законодавства України і умов перетину кордону, мають виїхати після звільнення півострова за межі української держави.

"Вони незаконно там перебували. Вони приїхали не через пункти пропуску "Каланчак", "Чонгар" або "Чаплинка", не робили запит до міграційних органів про можливість проживання там", ‒ зазначила Ташева.

Нині, за її словами, осіб, яким потрібно було отримувати посвідку на проживання на окупованій території та дозвіл на в'їзд іноземців на окуповану територію, в Криму налічується від 500 до 800 тисяч.

Росія тим часом уже заявляє про нібито "депортацію кримчан".

"Яких кримчан? Ідеться про громадян Росії, які не є кримчанами. Вони є особами, які тимчасово проживають на території Криму. Їхнє видворення ‒ це абсолютно законний процес. Його не можна порівнювати з депортацією 1944 року, коли кримських татар вивезли в товарних вагонах без документів із земель, де вони історично сформували свою державність. Нині ж це особи, які мають громадянство іншої країни, незаконно перетнули кордон і перебувають на території нашої держави. Якщо громадянин будь-якої країни незаконно перетинає кордон, то до нього застосовують примусове видворення", ‒ пояснила Ташева.

Виїхати, за її словами, доведеться й тим, хто не зміг через низку обставин дотриматися вимог міграційного законодавства України.

"Є гуманітарні принципи. Наприклад, одиничні випадки, коли людина за збігом обставин фактично не може виконати вимоги міграційного законодавства. У таких випадках можливі винятки, але вони теж мають спочатку виїхати й подати в міграційні органи відповідну заявку, після розгляду отримати відповідні дозволи. Скільки таких осіб буде, не знаємо. Може, сотні, а може тисячі", ‒ зауважила Ташева.

Через антисемітські гасла: Кандидатку в президенти США затримали під час пропалестинської акції

неділя, 28 квітень 2024, 20:28

Під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази поліція затримала сотні людей. Серед них – кандидатка у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Прессекретар Джилл...

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...