"Президент намагається врегулювати питання": Кравчук оцінив ймовірність початку війни України проти Росії

Кремль хоче встановити мир, але на своїх умовах, на які, як вважають у Москві, повинен погодитися Київ.

Росія прагне до врегулювання конфлікту на Донбасі виключно на базі своїх інтересів. Київ наразі не знайшов потрібних важелів тиску на Москву, проте працює над цим питанням. При цьому Україна не розглядала і не має наміру реалізовувати сценарій початку військової кампанії проти РФ. Про це заявив перший президент України, глава делегації Києва у ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук в ефірі програми Христя TALK, відповідаючи на питання про те, як Київ збирається вирішувати російсько-український конфлікт на сході країни, повідомляють Патріоти України.

За його словами, Росія хоче встановити мир, але на своїх умовах, на які, як вважають у Москві, повинен погодитися Київ. Наразі Україна шукає потрібні механізми тиску на російську сторону, проте про війну мова не йде.

"Політичні, політично-дипломатичні способи впливу і санкції. Не військові форми. Ми ніколи не розглядали, не розглядаємо і найближчим часом не будемо розглядати питання можливої військової кампанії проти Росії", - уточнив Кравчук.

Політик також додав, що в арсеналі України є не тільки план Б щодо Донбасу. Є безліч варіантів врегулювання ситуації, над якими працює президент Володимир Зеленський. "Я думаю, є не тільки "План Б". Є багато варіантів можливого вирішення цього питання. І Зеленський каже про те, що не може тривати вічно питання війни і миру, яке не вирішується. І я переконаний в тому, що президент робить відповідні кроки, відповідні заяви, відповідні звернення в цьому плані. Які? Це треба звертатися до Президента. Навіть якби я і знав, я б вам не сказав", - підкреслив Леонід Кравчук.

Потік 500-х окупантів посилюється: У ГУР назвали кількість дезертирів з армії Росії та звідки тікають найчастіше

понеділок, 29 квітень 2024, 17:30

Станом на кінець квітня 2024 року кількість дезертирів з Південного військового округу окупаційної армії РФ досягла 18 тисяч осіб. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України в понеділок, 29 квітня. . За даними розвідки, лев...

Не панацея? Черник пояснив, чому Україні не варто робити ставку на ракети від Німеччини

понеділок, 29 квітень 2024, 16:44

Німецькі ракети Taurus, які Олаф Шольц не поспішає передавати Україні, допомогли б Силам оборони, але не змінили б хід війни. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник, передають Патріоти України....