Проблеми вже почалися: Військовий експерт пояснив, чому окупантам довелося поміняти тактику в Україні

Ворожа армія змушена змінювати тактику на фронті через брак артилерійських снарядів. Про це в коментарі "РБК-Україна" розповів відомий військовий експерт і колишній начальник пресслужби Генштабу, полковник ЗСУ Владислав Селезньов, передають Патріоти України.

"У березні російська армія буде дуже серйозно відчувати нестачу військової техніки і боєприпасів. Тобто з урахуванням того, що росіяни вибрали дивну тактику як для довгострокової військової операції, вони використовували до 60 тисяч снарядів на добу, зараз у них значне зменшення - максимум за добу буває до 20 тисяч снарядів", - сказав фахівець.

При цьому полковник підкреслив, що нестача снарядів змушує російських ворогів змінювати тактику на фронті. Окупанти використовують замість артилерії інші засоби, щоб обстрілювати позиції українських військ.

"Росіяни змушені комбінувати, використовувати не тільки артилерійські системи, а й танки для ударів, активніше використовувати міномети, активніше застосовувати штурмову авіацію для того, що тримати на досить потужному рівні вогневий вплив на наші позиції. Тобто ресурси в РФ, навіть ті, які були ще з часів Радянського Союзу, підходять до завершення", - підсумував Селезньов.

Особливий план: Ізраїль запропонував розділити контроль над сектором Гази з низкою арабських країн, - NYT

субота, 4 травень 2024, 21:27

Високопоставлені чиновники офісу прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу непублічно запропонували розділити контроль над територією Гази з альянсом арабських країн, включаючи Єгипет, Саудівську Аравію, ОАЕ та США. Про це повідомляє The New York Ti...

Українські військові знищили російський літак Су-25 на Донеччині

субота, 4 травень 2024, 21:01

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові у суботу, 4 травня, збили російський літак Су-25 у Донецькій області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передають Патріоти України. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої м...