Прочитав, що працюю проти інтересів України: Волкер відповів на заяву Зеркаль у роботі на "Північний потік-2"

Колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що не лобіює інтереси проєкту "Північний потік-2", повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Я був здивований прочитавши цього ранку, що я працюю проти інтересів України. Це неправда. Я не лобіюю "Північний потік-2", і мої погляди щодо "Північного потоку 2" досить добре відомі. Я дуже відверто публічно висловлювався про протидію проєкту, я писав про це", - сказав Волкер. Він підкреслив, що його позиція щодо "Північного потоку 2" дуже добре документована.

"Це правда, що "Північний потік-2" найняв BGR, щоб представляти їх у Вашингтоні. Але я не причетний до цього. Насправді, я не причетний саме тому, що вони "викреслили мене" у зв'язку з моїми поглядами на "Північний потік-2". Записи зрозумілі, ви можете звернутися до них. У BGR є одна людина, яка робить це", - пояснив Волкер.

Він також вказав, що не знає природи чуток, які виникли.

"Я був так само здивований прочитати це, як і всі інші. Я знаю Олену, тому я був здивований, що вона не запитала у мене. Я не впевнений, яка причина цього, в Україні завжди є чутки. Але ключовий момент це те, що це неправда і я не лобіюю "Північний потік-2", - зазначив дипломат.

Волкер підкреслив, що вважає "Північний потік-2" політичним проєктом Росії для того, щоб обійти Україну.

"Коли я працював з адміністрацією Трампа, ми ввели санкції, вимагали посилити санкції. І я вважаю, що його все ще можна зупинити. Але адміністрація Байдена зараз вирішила, що проєкт в основному завершено і що намагатися блокувати його далі завдає шкоди відносинам з Німеччиною, що дуже розчаровує. Я вважаю, що це можна було робити, але є, що є", - додав Волкер.

Він заявив, що очевидною шкодою для України від завершення проєкту "Північний потік-2" є втрата транзитних зборів.

"Але проблемою, яка викликає більше занепокоєння, з точки зору України, це те, що він ("Північний потік-2 "- ред.) створює стимул для Німеччини працювати разом із Росією у сфері енергетики. Якщо Росія чинитиме тиск на Україну іншими способами, як вони роблять, наприклад, нападаючи на Україну на Сході, тоді у німців через це буде стимул для того, щоб не "тиснути" на Росію. Це мета, якої хоче досягти Путін, намагаючись нейтралізувати Німеччину", - розповів Волкер.

На запитання про те, чому адміністрація президента США Джозефа Байдена не продовжила санкції проти компаній, які будують "Північний потік-2", Волкер зазначив, що адміністрація пояснила це тим, що трубопровід значною мірою завершено і його неможливо зупинити, не зашкодивши відносинам з Німеччиною.

"Це цікаво. Конгрес ухвалив закон, який вимагає санкцій, а адміністрація Байдена одночасно позначила "Північний потік-2" для санкцій і скасувала санкції одним махом. Адміністрація сказала, що трубопровід значною мірою завершено і його неможливо зупинити без того, щоб не нашкодити відносинам з Німеччиною. Це, очевидно, є причиною, чому вони зробили це", - сказав він.

На думку Волкера, США ще могли б ввести санкції проти "Північного потоку-2". "Я думаю, що це ще можна зробити. Але я думаю, що адміністрація ясно дала зрозуміти, що вона збирається скасувати санкції. Я не думаю, що вони змінять свою думку", - зазначив він.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...