Продовжує політику Меркель: Шольц не відправить Україні зброю, - військовий експерт

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не відправить Україні обіцяне озброєння для боротьби з російськими загарбниками. Він зробить усе, щоб ця зброя так і не поїхала в Україну, передають Патріоти України.

Насправді Шольц приховано продовжує політику ексканцлера ФРН Ангели Меркель, але не може зізнатися у цьому публічно. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним.

Жданов вважає, що через такий підхід німецької верхівки наша держава навряд чи отримає німецьке постачання зброї. Для України це буде не смертельно, проте доведеться якось компенсувати нестачу зброї, на яку розраховували. Можливо, це вдасться зробити за рахунок постачання від інших західних партнерів.

"Нещодавно видання Bild фактично напряму звинуватило Меркель та Шольца у "відмиванні" російських грошей. Тому, я вважаю, Шольц зробить усе, аби озброєння не потрапило до України. Для нас це буде не смертельно, але болісно.Єдине, що нам прийдеться це озброєння компенсувати за допомогою постачання. Може бути, того самого лендлізу або військової допомоги від інших країн Заходу", – зазначив військовий експерт.

За його словами, Україна зараз отримує від Німеччини лише фінансову допомогу. Фактично, з ФРН не надходить нічого, крім грошей і невеликої гуманітарної допомоги. За словами експерта, виходить так, ніби Німеччина відкупляється грошима.

Суми коштів, які находять від ФРН, суттєві, проте Україні у багатьох випадках більше потрібне саме озброєння. "Коли обіцяли "Гепарди" – це ж військове ППО, це те, що нам було вкрай необхідно, тому що російська авіація дуже сильно працює по наших позиціях. Але ні "Гепарди", ні "Леопарди" – я їх назвав "німецький зоопарк" – до нас таки і не дійшли", – розповів Олег Жданов.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...