Проекти "Нептун" та "Вільха" отримають все необхідне фінансування: Міноборони України протягом 2020 року закупить три тисячі ракетних комплексів

Міноборони закупить ракетних комплексів на понад 2,4 млрд гривень

У 2020 році Міністерство оборони планує закупити близько 3 тисяч ракетних комплексів та ракет до них на суму понад 2,4 млрд гривень. Загалом у рамках оборонного замовлення-2020 планується здійснити закупок на 21,25 млрд гривень, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу військового відомства.

Наголошується, що на фінансування ракетної програми у поточному році виділили на 300 млн гривень більше, ніж у 2019 році.

"Зокрема, у 2020 році заплановано завершення розроблення з проведенням державних випробувань комплексів "Нептун" та "Вільха" і забезпечено їх фінансування у повному обсязі. Після прийняття їх на озброєння буде здійснено закупівля серійних зразків", - йдеться у повідомленні.

Також продовжується робота над створенням програми багатофункціонального ракетного комплексу (БФРК), концепція якої наразі проходить зовнішнє погодження.

У Міноборони нагадали, що загалом у рамках оборонного замовлення на 2020 рік планується здійснити закупок на 21,25 млрд гривень.

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...