Пропонував рекордний для України хабар: Екс-нардеп намагався підкупити мера Дніпра

У вівторок, 18 жовтня, НАБУ та САП викрили колишнього нардепа на спробі підкупу за 22 млн євро міського голови Дніпра. Це одна з рекордних сум пропонованої неправомірної вигоди, зафіксованої правоохоронцями в Україні. Про це повідомляє прес-служба НАБУ, передають Патріоти України.

За даними слідства, у жовтні 2022 року колишній народний депутат України (у минулому - топ-чиновник державної компанії УкрБуд) запропонував міському голові міста Дніпро неправомірну вигоду за укладання з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в Дніпрі поза конкурсом. Кошти обіцяв надавати частинами протягом дії проекту – до 2027 року.
"Лояльність" мера екс-нардеп оцінив у 10% вартості проекту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проектом здійснюється на кошти кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку.
Особа затримана у порядку ст.208 КПК України, вирішується питання про повідомлення про підозру. Попередня правова кваліфікація правопорушення – ч. 4 ст. 369 КК України. Розслідування цих фактів НАБУ розпочало за заявою міського голови Дніпра.
Екс-нардепа також звинувачують в іншій справі, розслідуваній НАБУ та САП, за фактом заволодіння 81 млн грн коштів Нацгвардії. Справа слухається у суді. Правоохоронці не вказують ім'я колишнього народного депутата, але, як стало відомо журналістам Інтерфакс-Україна, йдеться про Максима Микитася.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...