"Прорідили" лави зрадників України: У ЗСУ показали фрагмент бою під Горлівкою (фото)

Протягом перших тижнів 2024 року ЗС РФ втратили більш як два взводи колаборантів у боях під Горлівкою. Бійці з 255 окремої штурмової бригади ЗСУ дістались до фортифікаційних споруд, в яких переховувались найманці з батальйону "Лавина" 1 армійського корпусу у складі ворожих військ. Про деталі боїв розповіла пресслужба українського підрозділу на сторінці Facebook, передають Патріоти України.

У дописі пресслужби показали кадри, зняті за допомогою FPV-дрона, який летить над фортифікаційними спорудами противника — над окопами, бліндажами, імпровізованими укріпленнями серед руїн. Камера фіксує значну кількість втрат противника. В якийсь момент глядачі бачать, як російський військовий намагається сховатись під шматком шиферу, але його добре видно з висоти.

На інших кадрах — спалахи й дим від вибухів, коли відбувається скид снаряда FPV-дроном.

Горлівка, 7 лютого, ЗСУ, 255 ОШБ

Запис роботи бійців 255 ОШБ не пояснює, коли і де стались події. Однак розслідувачі волонтерської спільноти DeepState вказали, що події відбуваються під Горлівкою у Донецькій області. Точка з координатами 48.33980, 37.90650 розташована неподалік від газорозподільчого пункту (ГЗП).

Розслідувачі називають підрозділи ЗС РФ, яким простоять українські захисники — це "колаборанти та вороги" зі складу батальйону "Лавина", який є частиною 1 армійського корпусу. Орієнтовні сумарні втрати противника — 217 осіб (близько роти): поранених 120 ос., незворотні втрати — 97.

Зазначимо, 1 армійський корпус — підрозділ ЗС РФ, сформований на основі "Народної міліції ДНР". На другому році повномасштабного вторгнення, у 2023, корпус офіційно увійшов до складу російської армії. Батальйон "Лавина" — частина 3 окремої мотострілецької бригади "Беркут" з "ДНР", яка воювала проти українців з 2014 року і спершу називалась "Угрупуванням Безлера". З 2022 року бойовики з "Лавини" і 3 ОМБ "Беркут" ЗС РФ брали участь в окупації Волновахи та боях під Авдіївкою.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...