Прощавай, совок: Конституційний суд дозволив перейменувати Дніпропетровську область

Конституційний суд дозволив перейменувати Дніпропетровську областьКонституційний суд України дозволив перейменування Дніпропетровської області на Січеславську. Тепер справа знову за Верховною Радою. Офіційний висновок КС оприлюднять 3 квітня, тоді Верховна Рада зможе розглядати та голосувати за проект закону, зазначають Патріоти України.

Так, законопроект про внесення змін до Конституції України Верховна Рада може розглядати лише після відповідного висновку Конституційного суду. Тепер парламент може ухвалити його у першому читанні – але не менше, аніж 226 голосами.

І лише після цього, на наступній сесії, Верховна Рада може голосувати за нього для прийняття в цілому. Для цього потрібно не менше 300 голосів парламентаріїв.

Зазначимо, ініційований президентом Петром Порошенком №9310 передбачав перейменування Дніпропетровської області у Дніпровську і 7 лютого не набрав достатньої кількості голосів депутатів. Авторами іншого законопроекту про перейменування області у Січеславську є понад 160 нардепів. Він отримав 240 голосів "за".

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...