Просить "спеціальне обладнання" та порад експертів: Іран звернувся до Росії за допомогою для придушення народних протестів

Іран звернувся до Росії по допомогу для придушення народних протестів. Влада країни просить у Москви обладнання для боротьби з заворушеннями та навчання. Про це пише Iran International, передають Патріоти України.

"Іранський режим попросив Москву направити радників, оскільки він готується до довгострокової конфронтації з протестувальниками та стурбований своїми обмеженими ресурсами як у живій силі, так і в техніці", – йдеться в повідомленні.

Секретні файли, нещодавно отримані хакерами та надані Iran International, також показують, що Тегеран покладається на інформацію з Москви для оцінки власної внутрішньої ситуації. У документах є згадки про те, що РФ підслуховує західні комунікації, щоб надати Тегерану оцінки про характер та силу протестного руху.

Ця інформація про те, що Тегеран просить допомоги у Москви, підтвердила зроблену наприкінці жовтня заяву Білого дому про те, що Росія може консультувати Тегеран щодо оптимальних методів придушення протестів, що продовжуються.

Прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр заявила на спільному брифінгу з координатором зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки в Білому домі Джоном Кірбі, що Москва може допомагати Ісламській Республіці, спираючись на власний досвід придушення демонстрацій.

Кірбі назвав це "ще одним прикладом того, як Росія та Іран зараз працюють разом, щоб порушувати не тільки права людини і громадянські права людей в Ірані, але, звичайно ж, наражати ще більшу небезпеку життя українців".

Антиурядові протести, спричинені побиттям до смерті Махси Аміні, призвели до ще 470 вбивств. З початку протестів було заарештовано близько 18 000 осіб, протестувальникам вже винесено кілька смертних вироків, але жоден з них не був виконаний.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...