Процес затягнеться: У штабі ООС розповіли подробиці розведення сил на Донбасі

Командувач силами операції Об'єднаних сил Володимир Кравченко розповів поетапні умови розведення сил і засобів на Донбасі, передають Патріоти України.

За його словами, після успішного розведення сил і засобів в районі населених пунктів Золоте і Петрівське, має розпочатися розведення ще на чотирьох ділянках вздовж всієї лінії зіткнення. Всього командуванням ООС визначено перелік із 30 населених пунктів, де має відбутися розмежування.

Відповідаючи на питання, коли саме повинен розпочатися цей процес і чи були визначені конкретні терміни для його реалізації, Кравченко заявив:

"Відповідно до домовленостей, які були укладені 1 жовтня цього року в Мінську, процес відведення займе 30 діб. З них на безпосереднє відведення сил і засобів дається три доби. Сам процес розпочнеться тоді, коли впродовж 7 діб зберігається режим тиші. Я підкреслюю, повної тиші, без єдиного пострілу на певних ділянках для розведення, і підтвердження тиші представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - сказав він.

Кравченко заявив, що відведення особового складу, техніки та розмінування територій буде відбуватися після дотримання режиму припинення вогню і сповіщення ОБСЄ про готовність почати цей процес.

"Після дотримання режиму припинення вогню українська сторона СЦКК сповіщає СММ ОБСЄ про те, з якого кордону, який склад сил і засобів буде відводитися і на якій кордон вони повинні бути відведені. На наступну добу українська сторона сповіщає СММ ОБСЄ про те, що ми готові почати розведення. На третю добу, після семиденного режиму тиші, із дванадцяти годин починається переміщення особового складу та військової техніки. Далі здійснюється пошук і знищення мінно-вибухових загороджень, демонтаж фортифікаційних споруд та інших об'єктів військового призначення в межах певної ділянки", - зазначив він.

Також Кравченко додав, що під час розведення сил у так званій "сірій зоні" будуть працювати представники Національної поліції, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України, а також соціальні служби, місцеві органи влади і військово-цивільні адміністрації.

За його словами, процес відведення сил і засобів Збройних сил України контролюватимуть представники СММ ОБСЄ, контроль за дотриманням режиму припинення вогню буде здійснювати українська сторона СЦКК.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...