Прибрали? Командувач війною проти України Дворніков уже два тижні не з'являвся на фронті, - NYT

Генерал Олександр Дворніков, якого було призначено президентом Росії Володимиром Путіним на посаду командувача війною в Україні, зник із поля зору. Останні два тижні його не бачили. Про це йдеться у матеріалі New York Times, передають Патріоти України.

Наголошується, що на "м'ясника Алеппо" покладали великі надії, адже він відомий своєю жорстокістю на війні в Сирії, проте серйозного прогресу окупанти так і не досягли.

За словами американських офіційних осіб, невдовзі після свого прибуття генерал Дворніков спробував змусити розрізнені повітряні та наземні підрозділи координувати свої атаки. Але останні два тижні його не бачили, що змусило деяких чиновників замислитися над тим, чи відповідає він і далі за військові дії.

Примітно, що раніше з'являлися дані про чистки серед генералітету військ РФ. Із посад було знято командирів, які провалили окремі операції з наступу на українські області.

Наголошується також, що минуло вже сім тижнів із моменту призначення Дворнікова. Проте за цей час практично нічого не змінилося. Війська РФ повторюють старі помилки і, незважаючи на локальні успіхи на Донбасі, так і не змогли досягти поставлених цілей.

Окупанти продовжують наступати у повільному темпі, що виснажує ресурси. Путінська армія зазнає втрат, її бойова міць зменшилася приблизно на 20%.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...