Примітивні "людожери" перемагають "встающую с колен" недонаддержаву: Російських найманців "Вагнера" повністю розгромили в ЦАР

ЄС, Франція, США, Росія і Всесвітній банк в спільному комюніке закликали бунтівників і колишнього президента ЦАР Франсуа Бозізе скласти зброю.

Три повстанські групи в Центрально-африканській республіці, що сформували антиурядову коаліцію, підняли заколот і захопили адміністративний центр префектури Лобай, місто Мбайкі, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Сorbeau News, бойовики, які прагнуть не допустити переобрання на другий термін президента країни Фостен-Арканжи Туадере, розгромили загони ЗС ЦАР, яких підтримують найманці з російської ПВК «Вагнера».

В результаті під контролем повстанців опинився центр і захід від столиці ЦАР, тобто регіон, який вважався найбільш безпечним в країні. Як повідомляє AFP, для стримування повстання Росія перекинула в республіку кілька сотень солдатів і важке озброєння в рамках двосторонньої угоди про співпрацю.
Представник уряду ЦАР Анж Максим Казагі повідомив, що Руанда також направила кілька сотень бійців, вони вже перебувають на позиціях і вступили в бій. Президент ЦАР Фостен Арканжи Туадера давно довірив забезпечення своєї безпеки охоронцям, найнятим російськими приватними військовими компаніями.
Приблизно дві третини території ЦАР зайняті різними бунтівними угрупованнями. Увечері в п'ятницю три з них оголосили про об'єднання і почали наступ на контрольовану владою країни столицю ЦАР Бангі. Представник миротворчої місії ООН в ЦАР Володимир Монтейро в неділю заявив, що просування бунтівників вдалося зупинити на декількох напрямках. «Фігаро» підкреслює, що ЄС, Франція, США, Росія і Всесвітній банк в спільному комюніке закликали бунтівників і колишнього президента ЦАР Франсуа Бозізе скласти зброю.

Авіабомба знищила кілька будинків: Окупанти завдали нового удару по Харкову (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:29

Російські військові 3 травня атакували Холодногоріський район Харкова. Для атаки ворог використав далекобійну зброю УМПБ Д-30. Про це йдеться у повідомленні міської прокуратури, передають Патріоти України. Приліт стався у приватному секторі міста, де н...

"За пряму та безсоромну підтримку": Захарова пригрозила Заходу "нищівним ударом відплати" у разі атаки ЗСУ на Кримський міст

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:40

Представниця МЗС Росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв'язку з можливим ударом по Кримському мосту. Її заяву оприлюднив пропагандистський портал "Известия", передають Патріоти України. За версією пропагандистів, Укра...