"Привезли, показали напрямок, сходили в наступ, загинули, після обіду - наступні": Український захисник розповів про тактику окупантів під Бахмутом

Нині на Донеччині, зокрема, на Авдіївському та Бахмутському напрямках чи не найспекотніше. Окупанти роблять спроби йти в наступ, а Сили оборони відбивають ворожі атаки та інколи навіть відкидають окупантів подалі. Серед тих підрозділів ЗСУ, які перебувають зараз під Бахмутом, - 93-тя ОМБр "Холодний Яр". Іноді їхні позиції з ворогом - на відстані стрілецької зброї. Про тактику окупантів під Бахмутом "Суспільному" розповів командир бригади полковник Руслан Шевчук, , передають Патріоти України.

За його словами, на відміну від Сумської та Харківської області, в боях за які брали участь "холодноярці", тактика окупантів змінилася.

"На Сумщині та Харківщині було більше бронетехніки, тактичних дій. Тут основний підхід їх — не жаліти особовий склад. Вони їх так і називають – одноразові. Привезли, показали напрямок, сходили в наступ, загинули, після обіду – наступні. Тупа лінійна тактика випаленої землі. У лоб. До останнього солдата", - розповідає Руслан Шевчук.

Він додає, що загалом російські окупанти використовують стрілецьку зброю, бронетехніку, багато артилерії та авіації., завдають ракетних ударів. Щоправда, іноді, якби це фантастично не звучало, але йдуть в наступ просто зі стрілецькою зброєю, а з "мобілізованих" загалом ув'язені.

"Якщо раніше ПВК "Вагнер" наступала в районі Бахмута, то тепер в районі Соледара теж значна частка — колишні російські в'язні. Вони пів року воюють, а їм за це все прощається", - говорить комбриг 93-ї бригади.

Він додав, що 93-тя бригада запекло бореться з окупантами і, на жаль, є втрати серед особового складу. "Кожен день я бачу героїчні вчинки мого особового складу. Кажуть, що 93-тя бригада — це бетон. Так, це - бетон. Особовий склад, молодші командири, командири відділень, взводів, рот — їм треба пам'ятники ставити. Хлопці з 24 лютого не вилазять з окопів, ведуть потужні бойові дії. Якщо є можливість вести наступ — ведуть наступ, якщо ні — активна оборона. На жаль, є втрати. На жаль, у нас гинуть найкращі. Ті, хто не побоявся, не сховався від війни...", - говорить Руслан Шевчук.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...