Путін до осінніх дощів підганятиме своїх військових лише вперед, - американський дипломат

Директор у справах Європи та Євразії у Раді Нацбезпеки США 2001-2005 рр., Метью Брайза, вважає, що Путін хоче урвати якомога більший шмат, тому зараз відчайдушно буде задіюватиме стільки людського та військового ресурсу, скільки зможе. Таку думку він висловив в етері Еспресо, передають Патріоти України.

"Не можемо скидати з рахунків можливість того, що Путін використає ядерну зброю на території України, щоб залякати весь світ. Слід сказати, що застосування ядерної зброї в Україні насправді підірвало б будь-які політичні цілі, які ймовірно переслідує Путін. Ядерна зброя лише посилить опір, з яким він зіткнувся. Путін бачить, як запекло і мужньо бореться вся українська нація при сильній підтримці з боку США та Європи", - підкреслив дипломат.

Метью Брайза зазначив, що Путін поступово починає усвідомлювати, що йому насправді треба знайти дипломатичну формулу для припинення війни, яка б зберегла його репутацію. "Але до осінніх дощів Путін підганятиме своїх військових тільки вперед. Він хоче урвати якомога більший шмат, тому зараз відчайдушно буде задіюватиме стільки людського та військового ресурсу, скільки зможе. Він може також повернутися і до формули, яку обговорювали наприкінці березня у Туреччині, за якою Росія припиняє бойові дії, виводить свої війська з територій, які зайняла з 24 лютого. Україна в обмін обіцяє, що не вступатиме найближчим часом до НАТО, а питання правового статусу Донбасу та Криму залишатиметься невизначеним впродовж наступних 15 років. Думаю, що зрештою це і буде та формула, яку Путін захоче використати, щоб зберегти обличчя перед народом Росії та втриматись при владі. Але поки що він не готовий зупиняти війну", - зауважив Брайза.

Джерело: Еспресо.ТV

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...