"Путін думає, що все йде за планом": Жданов оцінив можливість застосування РФ хімзброї в Україні

На сьогодні загроза застосування Російською Федерацією хімічної зброї в Україні залишається мінімальною. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов на своєму YouTube-каналі, передають Патріоти України.

Судячи з перебігу подій, в Кремлі не вважають, що програють у війні, каже експерт. "Я так розумію, що Путін думає, що все йде за планом, і програвати він поки не збирається. Тому поки загроза застосування хімічної зброї мінімальна. Крім того, є ціла серія сигналів, які посилає Захід Росії з приводу використання або спроб використання зброї масового знищення в цій війні. Тобто всі хочуть, щоб війна тривала тільки звичайною зброєю", - пояснив він.

Також він розповів, що від хімічної зброї дуже важко захиститися самостійно. Необхідно накритися плащем або водонепроникним матеріалом і надіти протигаз. Пізніше плащ потрібно скинути і постаратися піти в укриття, пройшовши через спеціальну дезактиваційну камеру.

"Щоб захиститися від хімічної зброї, потрібні спеціальні засоби, крім засобів індивідуального захисту. Протигази і фільтри врятують тільки від нервово-паралітичних хімічних або задушливої дії речовин. Якщо буде застосовано речовина шкірно-наривної дії, то тут потрібен загальновійськовий захисний комплект. Необхідні спеціальні засоби для дезактивації ось цих хімічних речовин, тому що деякі з них мають досить високу стійкість і можуть діяти протягом доби", - розповів Жданов.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...