Путін стягує все, що може: ПВК "Вагнер" із початку літа перекинула в Україну не менше 15 тис. завербованих зеків, - ЗМІ

За кілька місяців із російських колоній в Україну відправили не менше 15 тисяч ув'язнених, які були завербовані до лав приватної військової компанії "Вагнер". Про це йдеться у спільному матеріалі видання "Кавказ.Реалії" та правозахисного проєкту "Автозак.Live", передають Патріоти України.

За даними журналістів, південні регіони Росії лідирують за показниками вербування ув'язнених до лав ПВК "Вагнер", якою володіє Євген Пригожин. З літа на війну з цих колоній спрямували щонайменше 2 700 зеків. Незважаючи на те, що правозахисники підтверджують факти масового вербування ув'язнених, керівництво Федеральної служби виконання покарань заперечує її.

Загалом, як сказано у матеріалі, з літа з російських колоній на війну в Україну відправили щонайменше 15 тисяч завербованих зеків.

"За повідомленнями засуджених та їхніх родичів, у більшість виправних колоній прилітав особисто Євген Пригожин та агітував їхати на війну. Промова, з якою "вербувальники" виступали перед ув'язненими, абсолютно однакова", — зазначає "Автозак.Live".

Засновник іншого правозахисного проєкту Gulagu.net Володимир Осєчкін у коментарі журналістам розповів, що вербування у російських колоніях відбувається по-різному. За його словами, ПВК "Вагнер" доводиться хвилеподібно набирати у свої лави найманців через прихований конфлікт між керівництвом компанії і Міністерством оборони РФ.

Однак останніми днями вербування проходить у посиленому режимі, а з регіонів надходить інформація, що на території виправних установ приїжджає Євген Пригожин або його топпомічники. Осєчкін не заперечив, що керівник ПВК "Вагнер" має надзвуковий літак або двійників, оскільки його одного дня помітили у двох колоніях, віддалених одна від одної.

Засновник Gulagu.net припускає, що з початку повномасштабного вторгнення до лав "вагнерівців" завербували щонайменше 20 тисяч ув'язнених. Якщо тенденція з набором зеків збережеться — до кінця жовтня, за словами Осєчкіна, загальна кількість такого типу найманців перевищить позначку 30 тисяч.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...