Путін запровадив "рівень підвищеної готовності" у двох округах, зокрема у Москві: Що це означає

Російський диктатор Володимир Путін запровадив "рівень підвищеної готовності" на територіях Центрального федерального округу (включаючи Москву) та Південного федерального округу, передають Патріоти України.

Про це йдеться в "указі" про запровадження "воєнного стану" на окупованих українських територіях, які Путін "приєднав" до РФ, текст документу публікують росЗМІ.

"Висоопосадовці (виконавчі органи) вказаних суб'єктів Російської Федерації здійснюють повноваження ухвалювати рішення щодо певних заходів щодо територіальної оборони та цивільної оборони, заходів щодо захисту населення та території з надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, а також повноважень реалізувати заходи для задоволення потреб збройних сил Російської федерації, інших військ, військових формувань, органів та потреб населення", - сказано у документі.

Відповідно до "указу", голови регіонів цих двох округів зможуть:

  • Введити спеціальний спосіб роботи об'єктів, які забезпечують функціонування транспорту, комунікацій та комунікацій, енергетичних споруд.
  • Обмежувати рух транспортних засобів та впровадження їх перевірки.
  • Посилювати захист громадського порядку та забезпечити громадську безпеку, захист військових, важливих державних та спеціальних об'єктів.
  • Для контролю роботи об'єктів, які забезпечують функціонування транспорту, комунікацій та комунікацій, роботи з друкарськими будинками, комп'ютерними центрами та автоматизованими системами, використання їх роботи для потреб захисту.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...