"Путін зазнав стратегічної поразки в перші дні": Піонтковський пояснив, чому бої продовжуються досі і що буде далі

Росія зазнала стратегічної поразки у війні проти України ще в перші тижні повномасштабного вторгнення. Битви, що відбуваються зараз, є довгим "дограванням програної партії". Таку думку висловив російський публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю журналістці Наталії Влащенко. Запис розмови опубліковано на YouTube-каналі "Влада & Влащенко", передають Патріоти України.

"Я думаю, Путін зазнав стратегічної поразки вже в перший тиждень війни, не взявши Київ, потім він змушений був відступити, але довго продовжується "догравання" війни. Ось Першу світову війну німці програли вже у вересні 1914 року після битви на Марні, коли не вдалося взяти Париж, ось так приблизно, як росіянам не вдалося взяти Київ, після чого війна тривала ще 4 роки, але це вже було "догравання програної партії", – вважає Піонтковський.

Так відбувалося і в Другу світову, додав політолог. "Так само і тут. Стратегічно Путін програв на початку березня, зараз іде довге "догравання". Так ось ціна цього "догравання", ціна життів людських, вона залежить, звичайно, від пакетів військової допомоги, які постачають західні партнери", – наголосив публіцист.

"Питання стоїть так: чи вистачить озброєння, тих самих HIMARS, для того, щоб завдати двох руйнівних останніх ударів по путінському режиму, яких він уже не витримає, – це руйнування Кримського мосту та звільнення Херсона. Запевняю вас, уся ситуація в Москві пов'язана з ліквідацією Дугіної, – це глибока внутрішньополітична криза", – констатував Піонтковський.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...