Путін змінив тактику: Генерал пояснив, чому РФ атакує Україну дронами-камікадзе

Російський диктатор Володимир Путін змінив тактику та продовжує атакувати Україну іранськими дронами-камікадзе. Ці атаки не пов'язані з підривом Кримського моста. Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив екс-заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"Удари, які продовжуються, доводять, що масовані удари не лише по Києву, а й по інших містах 10 жовтня, потім 11 жовтня та 17 жовтня не пов'язані з вибухом на Кримському мосту, а із ситуацією складної перспективи для Путіна досягнення цілей у цій війні", - заявив Романенко.

За його словами, поки що жодна з дій Путіна не принесла бажаного результату. "Часткова мобілізація" загострила соціальну ситуація.в Росії, 700 тис. росіян виїхали за кордон і продовжують це робити.

"Ми знаємо, що з мобілізованими відбувається на фронті, вони погано екіпіровані та погано підготовлені, серед них багато втрат. Тобто фактично мобілізація провалилася. Це по-перше. По-друге. На загрозу застосування ядерної зброї Росія отримала жорстку відповідь на словах від США та інших союзників України. По-третє. На двох напрямках фронту відбуваються наші контрнаступальні дії – на Харківському та Херсонському. Другий місяць на цих напрямах противник не досягає результату. Тож подібні атаки – це нові дії, не пов'язані з підривом Кримського мосту", - пояснив генерал.

На його переконання, Росія більше не може бити по Україні сучасними високоточними дорогими ракетами, але все ще користується лояльністю Ірану, який надає баражуючі снаряди, або дрони-камікадзе.

Росія також домовляється про постачання балістичних ракет Fateh-110 та Zolfaghar. Перша дальністю 300 км, друга – 700 км. Особливістю цієї ракети є те, що на кінцевому етапі польоту вона може наводитися по оптичній системі, тобто оператором. Завдяки цьому досягається велика точність.

Ба більше, Росія нібито домовилася з Іраном про постачання ракет ще більшої дальності – близько 1500 км. Це аналог Х-55. Свого часу РФ нібито передала конструкторську документацію Ірану, там виготовили та випробували цей комплекс. Тепер, коли у Росії проблеми з виробництвом, в Ірані ці комплекси поставлені на потік і готові передавати їх Росії.

"Тому постає питання до наших союзників. Ми вже сім місяців просимо ATACMS до HIMARS та МЛРС на 300 км, хоча є ракети і на 500, і на 600 км. А іранці надають росіянам ракети дальністю і 300, і 700 км і ведуть переговори про 1500 тис. км", - додав генерал.

За його словами, Україна може захиститися від іранського озброєння створенням окремої протиракетної оборони та комплексів РЕБ, які знешкодять дрони.

Найближчі місяці - вирішальні: Україна і Росія у певний момент можуть "заморозити" війну за корейським сценарієм, - NYT

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:25

Серед членів адміністрації Джо Байдена зростає стурбованість стосовно того, що президент РФ Володимир Путін набирає необхідну силу для зміни траєкторії війни. Зрештою, обидві сторони можуть почати переговори про припинення вогню та замороження війни за...

"Ворог почав наступальну кампанію ще в жовтні минулого року": Селезньов дав прогноз, скільки часу триватиме активний наступ РФ

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:53

Росія буде потужно атакувати на різних ділянках фронту ще приблизно тиждень або два. Про це заявив "Еспресо" колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов. За його словами, зазвичай масштабні наступальні операції можуть тривати в...