Путін знов чомусь "бомбить" союзника: Білорусь підняла в небо винищувач на перехоплення "Шахедів", - ЗМІ

Окрім винищувача, Білорусь останнім часом тримає неподалік кордону з Україною гелікоптери на випадок заходу БПЛА.

Кілька шахедів ймовірно залетіли у Білорусь

З білоруського аеродрому Барановичи злетів винищувач після появи інформації, що один з БПЛА, якими Росія цієї ночі атакує Україну, залетів у Білорусь. Про це у ніч проти середи, 31 липня, повідомляє моніторинговий канал Беларускі Гаюн, зазначають Патріоти України.

"15 хвилин тому на аеродромі Барановичі було піднято в повітря винищувач ВПС РБ. Політ, ймовірно, пов'язаний із перехопленням російського безпілотника Shahed-136/131", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, за даними каналу, останні два тижні на аеродромі Бобруйск практично щодня чергували гелікоптери Мі-8 та Мі-24 ВПС РБ.

"Причина - прагнення скоротити підлітний час до кордону з Україною для перехоплення російських шахедів, що залітають до Білорусі", - пише Беларускі Гаюн.

Пізніше канал додав, що у повітряний простір Білорусі цієї ночі могли зайти кілька шахедів.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...