Скрепам по пиці: Путіна обурила заява Зеленського про те, що Освенцим звільняли українці

Під час свого візиту до Польщі, що відбувся наприкінці січня, український президент Володимир Зеленський нагадав про роль українців під час подій Другої світової війни. Зокрема, український лідер заявив, що концлагер у Польщі звільняв ударний батальйон 100-ї Львівської дивізії у складі 1-го Українського фронту. На слова глави держави тепер відреагували у Кремлі, передають Патріоти України.

Так, російський президент Володимир Путін вважає, що заява Зеленського була зумовлена "поточною політичною кон’юнктурою". Ми ж розуміємо, що це нісенітниця. Ми розуміємо, що все це – кон'юнктура сьогоднішнього дня. Я знаю, що відбувається у серцях у людей, які воювали з нацизмом зі зброєю в руках. Для них це – плювок, – висловився про слова Зеленського Путін.

Окрім того, очільник Кремля заявив, що "люди в Україні бояться розкрити рота у відповідь на такі заяви, бо проти них відразу почнуться переслідування".

Він також припустив, чому Зеленський "дозволяє" собі такі висловлювання. "Нинішньому президенту Україна хочеться бути таким приємним для чинного керівництва Польщі, яке здійснює, на мій погляд, дуже велику помилку", – пояснив свою позицію Путін.

Путіна не запросили на річницю звільнення Освенцима з нагоди звільнення концтабору Аушвіц-Біркенау у польському Освенцимі. У 2020 році минуло 75 років від цього дня. Все через те, що Путін встрявав в історичні суперечки про Другу світову війну.

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...