Путіна взяли за зябра: Чому диктатор поспішив заявити про готовність до переговорів з Україною і що це означає

Як відомо, перед швейцарським самітом миру диктатор РФ Володимир Путін публічно висунув ультиматум: Україна має відмовитись від 4-х областей, причому в адміністративних кордонах, а не по лінії фронту. Тепер же Путін різко перевзувся в повітрі, передають Патріоти України.

Зненацька, на форумі у Владивостоці, агресор послався на стамбульські пропозиції як "справжні", на противагу іншим, "ефемерним". Таку зміну риторики прокоментував експерт Олексій Голобуцький.

"Це там, де Україна відмовляється від НАТО (це назвали "дотриманням постійного нейтралітету" - при тому, що по понад 500 роках навіть Швейцарія відмовляється від нейтральної позиції через Росію). А заодно від ядерних намірів і від іноземного контингенту та зброї (тобто, від Петріотів в тому числі). Ніяких спільних з НАТО навчань. Ну і ідіотична "законодавча заборона фашизму, нацизму і агресивного націоналізму". Там десь ще були "права русскоязичних" і російської мови", - пригадує експерт.

Як зазначає Олексій Голобуцький, за отаку закріплену беззахисність та відмову від себе Путін був готовий пообіцяти "більше не нападати на Україну" і лишити за Росією окуповані Донбас і Крим. Начебто це "обопільно вигідна мирна угода".

"І обов'язковий рефрен цієї пісні: "Росія ніколи не відмовлялась від переговорів щодо України". Фактично, вже всі представники російської еліти так чи інакше висунули вимоги переговорів. Схоже, Путін хоче прискорити процес і реалізувати перший крок до президентських виборів в США. Не дарма ж Мєдвєдєв буквально вчора заявив, що для Росії різниці нема - Гарріс чи Трамп, в значенні, що обидва варіанти погані для Росії і провадитимуть антиросійську політику", - підсумовує спікер.

Як припускає Голобуцький, щось змушує Путіна поспішати. І це навряд невдоволення росіян - 78% підтримки війни і дій Путіна заперечують цю версію. Однак Путіну явно потрібна передишка, вважає експерт.

"Підіграв пропаганді Кремля": Уповноважений Кремінь прокоментував скандальну заяву мера Франківська про "мовних інспекторів"

середа, 11 вересень 2024, 14:15

В Україні ніколи не було і не буде жодних мовних інспекторів. Так на заяву мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа про те, що у місті мають запрацювати мовні інспектори для протидії поширенню російської мови, в ефірі телеканалу Київ відреагував уповн...

"Якби Трамп був президентом, Путін сидів би зараз у Києві": Гарріс на теледебатах загнала Дональда Фредовича в кут по українському питанню. Відповідь республіканця щодо агресії РФ лише посилила враження

середа, 11 вересень 2024, 13:46

Питання підриву стосунків з союзниками по НАТО, а отже по одної з ключових ланок американської системи міжнародної безпеки також вдарило по іміджу експрезидента. Коментуючи заяви Дональда Трампа про те, що буцімто не допустив би вторгнення РФ в Україн...