Ракети економили не дарма: Чорновіл дав прогноз, коли РФ знову може завдати масованих ракетних ударів по Україні

Росія може завдати нову серію масованих ударів по Україні в період сильних морозів. Таке припущення в інтерв'ю "Главреду" озвучив політичний аналітик, експерт з питань міжнародної політики, колишній народний депутат України Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

За його словами, атаки по енергетичній інфраструктурі, які відбулися протягом останнього часу, стартували досить спонтанно.

"У РФ економили ракети і готувалися до того, щоб завдати страшного і вирішального удару, кинувши все, що вони мають, взимку, у період серйозних морозів. Але відбувся фальстарт. Якби цей удар не відбувся зараз, то взимку ми б мали ситуацію страшного колапсу. А зараз виглядає так, що Україна до зими буде підготовлена для відбиття атак, але я не сумніваюся, що на зиму росіяни знову повторять цей теракт", - сказав Чорновіл.

На його думку, специфіка ударів буде змінюватися - якщо зараз вони, в першу чергу, б'ють по електроенергетиці, то потім будуть бити по теплогенеруючих підприємствах.

"Тобто по тим же ТЕЦ, але з прицілом не на електростанції, а на електроцентралі. По Україні їх досить багато для того - вони будуть бити для того, щоб зруйнувати поставки і заморозити системи. Ми згадуємо Алчевськ 2006 року, коли там повністю замерзла теплосистема, і це був колапс для досить великого міста. Приблизно такі ж наміри росіяни мають і зараз", - пояснив Чорновіл.

Експерт переконаний в тому, що подальші ракетні атаки РФ будуть прямо залежати від ситуації на фронтах в Україні - Росія зважиться на новий удар, якщо буде втрачати захоплені території.

"У разі затишшя на фронтах, де росіяни не зможуть проводити наступальні операції, прорив в Луганськ або Донецьк може стати серйозним викликом для ворога. Або відріз Криму, тобто створення плацдарму біля ЗАЕС, звільнення Енергодара і звідти - удари вглиб. На це РФ треба буде давати відповідь населенню. Якщо подібні дії відбудуться не під час сильних морозів, то цей період не підходить для колапсу, але якщо у народу РФ почнуться "нарікання", то Путін може віддати наказ про масований обстріл критичної інфраструктури України. Але розрахунок вони будуть робити на найлютіші морози", - резюмував Чорновіл.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...