"Рапорт написали, але Росгвардія не випустила нас у РФ": Окупант розповів, як хотів втекти з фронту на Харківщині (відео)

Військовополонений російський окупант Олексій Страшко розповів про свій досвід перебування на фронті та боротьби проти ЗСУ. Після відступу зі Старого Салтова на Харківщині він разом із товаришами по службі написав рапорт із відмовою далі воювати, однак Росгвардія їм відмовила. Відео з допитом Страшка опублікували у Telegram видання "Еспресо" з посиланням на власні джерела в ЗСУ, передають Патріоти України.

Він розповів, що був мобілізований ще у лютому 2022 року. Служив у 1-ій роті, 1-го взводу, номер військової частини – 08826, із зарплатою 76800 рублів (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця новини). Раніше працював на шахті, звідки і поїхав у військомат, після дзвінка на роботу. Проти українців воював на території Харківської області.

"Коли ми відступили зі Старого Салтова, то повернулись у Веселе й сказали своєму керівництву, що далі воювати не будемо. Сказали, що ми складаємо зброю і йдемо додому. Рапорт написали 38 осіб. Керівництво ніяк не відреагувало", – розповів полонений.

Він додав, що відмовники були готові дістатися додому своїм ходом, однак на Луганщині їх спинили на блок-посту. "Вони представились Росгвардією й сказали, що нікуди далі вони нас не пропустять", – розповів окупант. Згодом він дістав поранення і потрапив у полон.

Росія планує відправити в Україну понад тисячу "священників" РПЦ – ЦНС

субота, 4 травень 2024, 12:22

Росія планує відправити у зону бойових дій понад тисячу так званих "священиків" РПЦ. Вони, за задумом керівництва цієї структури, надаватимуть "духовну допомогу" російським окупантам, що вбивають людей на території чужої країни, передають Патріоти Укр...

Ймовірно, разом із F-16: Колм України може отримати нові системи Patriot

субота, 4 травень 2024, 11:56

Близько 70 українських військовослужбовців вирушили до Німеччини, щоб пройти півторамісячний курс навчання на зенітних ракетних комплексах Patriot. Очікується, що ці системи ППО прибудуть на поле бою в Україну вже наприкінці червня. На Заході прогнозую...