Раптово почали відніматися руки й ноги: Колишній спецпред Путіна потрапив у реанімацію

Анатолій Чубайс – колишній віцепрем'єр Росії й ексспецпред Володимира Путіна зі сталого розвитку та клімату в міжнародних організаціях – потрапив до реанімації. Попередньо, у нього діагностували синдром Гійєна-Барре. Про це в неділю, 31 липня, повідомила у Telegram російська журналістка Ксенія Собчак, передають Патріоти України.

Вона заявила, що отримала від Чубайса такий коментар: "Я госпіталізований в одну з європейських клінік із діагнозом синдром Гійєна-Барре. Стан середньої тяжкості, стабільний".

За її даними, політику, що втік із РФ, 30 липня раптово стало погано, у нього почали відніматися руки та ноги. На сайті ВООЗ сказано, що синдром Гійєна-Барре (СДБ) досить рідкісний. Суть цього стану в тому, що імунна система людини вражає власні периферичні нерви. Синдром може вражати осіб будь-якого віку, але найчастіше він трапляєтья в дорослих людей і чоловіків.

Тяжкі випадки СГБ спостерігаються рідко, але вони можуть призводити практично до повного паралічу. Проте більшість пацієнтів повністю одужують навіть у найважчих проявах синдрому.

Нагадаємо, що наприкінці березня-2022 у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Чубайс подав у відставку зі своєї посади представника Путіна й покинув країну. Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив це і сказав, що чиновник "звільнився за власним бажанням".

При цьому, за даними Bloomberg, 67-річний Чубайс нібито прямо зіслався на свою незгоду з повномасштабною війною проти України. Ці дані російська сторона не підтверджувала.

При Путіні Чубайс обіймав керівні посади у великих державних компаніях, у тому числі РАТ ЄЕС та "Роснано", поки в 2020 році його не призначили постпредом президента зі сталого розвитку.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...