Реабілітуватись за підмочене "величие": У Путіна випробовують безпілотну "Армату"

Як відомо, керована екіпажем досвідчених танкістів "Армата" кілька років тому ганебно заглохла на параді Перемоги на Красній площі Москви

У Росії випробовують безпілотну версію танка «Армата».

Про це повідомляє «Інтерфакс-АВН».

Москва запевняє, що безпілотна версія танка «Армата» успішно пройшла тестові випробування. Про це повідомив в п’ятницю перший заступник генерального директора «Ростех» Володимир Артяков, зазначають Патріоти України.

Наприклад, добре відомий танк «Армата» спочатку проектувався як керована екіпажем машина. Але рівень сучасних технологій сьогодні дозволяє перетворити його в безпілотник – відповідні тести ми проводили, і вони виявилися успішними, – заявив Артяков.

В свою чергу, глава російської корпорації «Ростех» Сергій Чемезов раніше заявляв, що проект безпілотної «Армата» не буде серійним.

Ні, звичайно. На цій машині ми обкатуємо безпілотні технології. В основному [машина] використовується як керована екіпажем техніка, – сказав Чемезов

У Росії випробовують безпілотну «Армату». Танк Т-14 на платформі «Армата». Фото: ЗМІ РФ

Він також розповідав про технології танка «Армата»:

Якщо говорити про «Армату», то там все буде максимально автоматизовано. Наприклад, екіпажу «Армата» не потрібно точно прицілюватися, треба лише приблизно навести гармату на ціль. Електроніка далі все зробить сама – точно визначить відстань до цілі і наведе на неї знаряддя. тобто в цій машині використовуються елементи штучного інтелекту, які допомагають екіпажу вести стрілянину. Повторюся, оператору досить вказати напрямок до цілі, далі все робиться самостійно, – заявив Чемезов.

Нагадуємо, що Росія планує отримати першу партію танків Т-14 «Армата» наступного року. Окрім дослідно-промислової партії танків, на цій же платформі надійдуть перші бойові машини піхоти Т-15 та броньовані ремонтно-евакуаційні машини Т-16. Таку інформацію озвучив міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

Перед заявою міністра оборони Росії про бажання отримати першу партію бронетехніки у 2022 році, початок поставок називався 2021 рік. Цю інформацію озвучував керівник російської держкорпорації «Ростех» Сєргєй Чємєзов та керівник мінпромторга Дєніс Мантуров.

У Росії випробовують безпілотну «Армату». Російський танк Т-14 на платформі «Армата». Фото: ЗМІ РФ

Також ще у серпні 2018 року заступник міністра оборони Росії Олексій Криворучко повідомив про плани серійних поставок до кінця 2021 року у кількості 132 одиниць танків Т-14 та бойових машин піхоти Т-15.

Розробкою важкої гусеничної платформи «Армата» займався російський концерн «Уралвагонзавод». Зараз на базі платформи розроблені танк Т-14, бойова машина піхоти Т-15 та броньована ремонтно-евакуаційна машина Т-16.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...