"Реальність трохи інша": У розвідці відповіли, чи підуть білоруси наступом на Київ та Волинь

Генеральний штаб заявив, що загроза наступу з Білорусі зростає. Однак у розвідці запевняють, що реальність зовсім інша. Про це в інтерв'ю УП заявив очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов, передають Патріоти України.

"Хочу вам нагадати, що історія з атакою білорусів на Україну в наших медіа з'являється теж десь із квітня місяця. Приблизно раз на півтора місяця заявляють, що точно ось завтра нападуть ці страшні легіони білорусів. Але реальність трохи інша, і багато разів я розвінчував ці міфи. Чи є потенційна загроза з боку Білорусі? Потенційно є. Це ж теж ні для кого не секрет. Росіяни зараз перекидають туди певну кількість підрозділів. Але те, що вони заявляють, і те, що вони перекидають по факту – це абсолютно різні речі", - заявив Буданов.

На уточнювальне питання, чи підуть білоруси найближчим часом на Волинь, Буданов відповів, що наразі немає жодних ознак щодо створення будь-якого формату ударних угруповань. Станом на зараз росіяни завезли в РБ біля 3200 осіб.

Втім, окупанти прибули без важкої техніки. Навпаки, Білорусь знімає всю свою техніку з баз довгострокового зберігання відправляє в Росію. Фізично білорусам нема чим воювати з українськими воїнами. Вони це розуміють.

Очільник ГУР також вважає малоймовірними спроби повторного наступу на Київ. "Станом на зараз такого немає. Чи можна таке зробити теоретично? Можна. Для цього буде потрібно десь два або два з половиною тижні перекидання військ. Цього немає", - зазначив Буданов.

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...