Резніков анонсував "сюрпризи" для росіян: Україна очікує на отримання нових найменувань РСЗВ

Уряд України очікує на отримання від міжнародних партнерів нових найменувань реактивних систем залпового вогню. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у Facebook, передають Патріоти України.

Як зазначив глава Міноборони, українське небо вже захищає перша з чотирьох систем ППО IRIS-T. Крім того, на озброєнні ЗСУ є кілька десятків реактивних систем MLRS трьох видів (M142 HIMARS, M270, Mars II). "Найближчим часом ми очікуємо поповнення в цій "родині" - і новими найменуваннями, і кількісне", - написав Резніков.

Також він повідомив, що Україна отримала сотні артилерійських систем калібру 155-мм (М777, FН70, PzH 2000, М109, Краб, Caesar, Zuzana) та 105-мм (M101, L119) і сотні БТР та БМП (у тому числі M113, VAB, FV 103 Spartan).

Крім того, українські військові мають сотні броньованих автомобілів (у тому числі Bushmaster, Iveco, Mastiff, Husky, Ford, MRAP), сотні мінометів, тисячі протитанкових ракетних комплексів (у тому числі JAVELIN, NLAW, MILAN, TOW, BILL, HELLFIRE) і більше тисячі переносних зенітно-ракетних комплексів (у тому числі Stinger, Piorun, Mistral, Martlet, Starstreak, Stormer).

За словами міністра, наша країна отримала також десятки радарів різних типів, десятки БПЛА, протирадарні ракети HARM, протикорабельні системи Harpoon і тисячі одиниць різних типів стрілецької зброї.

Глава українського оборонного відомства заявив, що це величезна, неоціненна допомога. "Невдовзі очікуємо постачання перших систем ППО NASAMS. Наші воїни закінчують опановування техніки", - наголосив Резніков.

Символ сміливості та прагнення свободи: На честь Всесвітнього дня вишиванки Трюдо надів українську вишиту сорочку

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:49

Канада приєдналася до святкування Дня вишиванки . Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо привітав українців із Днем вишиванки. При цьому політик одягнув білу сорочку з вишивкою, наголосивши, що це не просто одяг, а символ. Відповідну фотографію у четвер...

Найближчі місяці - вирішальні: Україна і Росія у певний момент можуть "заморозити" війну за корейським сценарієм, - NYT

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:25

Серед членів адміністрації Джо Байдена зростає стурбованість стосовно того, що президент РФ Володимир Путін набирає необхідну силу для зміни траєкторії війни. Зрештою, обидві сторони можуть почати переговори про припинення вогню та замороження війни за...