Резніков прокоментував зустріч у форматі Рамштайн та подякував союзникам

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що сьогоднішня зустріч в форматі Рамштайн "вселяє оптимізм", передають Патріоти України.

"Ramstein 10 вселяє оптимізм: посилення протиповітряної оборони, постачання боєприпасів, навчання та формування "танкового кулака", - зазначив він у Twitter.

Резніков подякував міністру оборони США Ллойду Остіну за лідерство та друзям з антикремлівської коаліції за готовність стояти з Україною до її перемоги.

Засідання Рамштайн-10 - що відомо
Сьогодні, 15 березня, проходить засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-10"). Зустріч проводиться у віртуальному форматі. На її початку міністр оборони США Ллойд Остін заявив зокрема про збільшення кількості країн, які беруть зобов'язання посилити українську систему протиповітряної оборони. Також, за його інформацією, дев'ять країн мають намір передати Україні понад 150 танків Leopard.
Остін уточнив, що йдеться про формування понад дев'ять бронетанкових бригад. Крім того, він зазначив, що союзники шукають інноваційне розв'язання проблеми з боєприпасами для ЗСУ.

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...