"РФ формує вісь зла з 3-ма країнами": Путін може "здати" Росію в обмін на допомогу у війні, - історик

Диктатор РФ Володимир Путін надто багато поставив на війну країни-агресорки Росії проти України. Програш може означати для нього навіть його фізичну ліквідацію. Тому глава Кремля намагається сформувати свою "вісь зла" із залученням ще кількох країн, а в найгіршому для себе випадку може навіть пожертвувати суверенітетом, ресурсами чи самостійністю РФ в обмін на допомогу Китаю у війні, передають Патріоти України.

Українці повинні усвідомлювати, що Путін готовий навіть до радикальних кроків. Не можна відкидати навіть того варіанту, що він може застосувати ядерну зброю. Таку думку висловив історик, народний депутат України, колишній очільник Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович під час чату на Главреді.

"Путін уже не може зупинитися, тому що надто багато поставив на цю війну. Поразка у цій війні буде означати його особистий кінець, в тому числі, ймовірно, й фізичний. Все те, що він багато років вибудовував – не тільки свій імідж, але й своє фізичне й матеріальне життя, полетить шкереберть. Тому треба усвідомлювати: Путін готовий до останніх радикальних кроків", – зазначає В’ятрович.

Він наголосив, що українцям не можна розслаблятися, адже масштаби ресурсів та сил російських окупантів досі є дуже великими. Ворога не можна сприймати з гумором, адже в країни-агресорки РФ ще досі є великий потенціал, передусім людський. В’ятрович нагадав, що саме за рахунок людського потенціалу СРСР виграв Другу світову війну, адже закидав противника тілами солдатів, зокрема й українців.

Не варто забувати і про ядерну зброю, адже не можна бути впевненими у тому, що Путін її не застосує, каже історик. Він зазначає, що РФ зараз формує свою "вісь зла", намагаючись затягнути у неї не лише Білорусь, а й Іран та Китай.

"Попри значну ізоляцію Путіна і Росії росіяни зараз формують свою "вісь зла". І це не тільки Білорусь, яка вже стала проксі-державою і втратила свій суверенітет, але й потужні та небезпечні держави, наприклад, Іран і Китай. Зараз Китай публічно стоїть більш-менш осторонь цього конфлікту, але він намагається використати війну для посилення своїх впливів у Росії", – сказав В’ятрович.

У той же час історик вважає, що Кремль навіть буде готовий на великі поступки Китаю, якщо той погодиться допомогти країні-агресорці вести війну проти України.

"Коли Росія відчує загрозу поразки в цій війні, вона буде готова навіть на втрату свого суверенітету, ресурсів, самостійності і може піти на домовленості з Китаєм, які втягнуть Піднебесну в цей конфлікт", – сказав В’ятрович.

Також він зазначив, що зараз немає підстав сподіватися, що ця війна може завершитися "за два-три тижні". Він висловив думку, що українцям варто готувати "не до забігу на сто метрів, а до марафону". Адже якщо ми повіримо у наближення швидкої перемоги, то можемо не розрахувати своїх сил і "видихнутися" раніше.

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...