РФ хоче спровокувати ЗСУ на передчасний контрнаступ: ЗМІ розкрили план

Росія активно готується до так званих референдумів щодо приєднання захоплених територій Запорізької та Херсонської областей. Ймовірно, агресор спробує змусити українську армію розпочати ризикований контрнаступ. Про це повідомляє The New York Times,, передають Патріоти України.

За даними видання, мета Кремля полягає у тому, щоб спровокувати ЗСУ до прибуття достатньої кількості зброї від західних союзників.

Голова "парламенту" окупованого Криму Володимир Константинов раніше заявляв, що "перебуває у постійному контакті" з ставлениками РФ на Херсонщині, а там уже, мовляв, почали друкувати бюлетені для проведення "голосування".

"Провести референдум зовсім не складно. Вони попросять: "Візьміть нас під свою опіку, свій розвиток, під свій захист", – сказав Костянтинов у розмові з журналістами.

Видання посилається на колишнього радника президента РФ, ідеолога війни проти України Олексія Чеснакова. Він стверджує, що Москва розглядає референдум як "базовий сценарій". При цьому пропагандист відмовився уточнити, чи бере участь у цій кампанії.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...