РФ могла отримати ракети Fateh-110 та Zolfaghar по частинах: Жданов оцінив ризик

Військовий експерт Олег Жданов допустив, що Іран міг передати Росії балістичні ракети Fateh-110 та Zolfaghar по частинах, передають Патріоти України.

"Дуже навіть можуть. І існує велика ймовірність, що це може бути зроблено саме таким чином, - заявив він. - Цілком можливий і такий варіант".

За словами Жданова, ракету дійсно можна розібрати:

"Будь-яка ракета складається з трьох основних частин: головна частина, яка несе на собі заряд; блок управління і автоматики; паливні баки та двигун. Так, ракету можна розстикувати і потім зібрати. Єдине питання - можливості складання ракети на новій території. А поставлятися вона може по частинах різними каналами, і це вже буде не ракета, а вантаж подвійного призначення".

Разом з тим Жданов нагадав, що незалежно від того, яким чином ракета потрапила у Росію і де її збирали, в разі її застосування у ООН будуть всі підстави накласти санкції як на Іран, так і на РФ.

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...

"Той, хто каже, що війна має бути заморожена, ніколи не дивився на карту": Генерал Годжес вказав на головну проблему

субота, 4 травень 2024, 8:58

Україна не повинна погоджуватись на заморожування війни, оскільки для країни-агресора Росії це буде лише додатковим часом на підготовку наступного кроку. Москва вже неодноразово показувала, що не збирається дотримуватись жодних укладених угод. Таку дум...