РФ зібрала потужний кулак на півдні, експерт назвав напрямки ворожого удару

На півдні України окупанти РФ збирають угруповання, яке можуть використовувати для наступу на декількох напрямках, повідомив військовий експерт Костянтин Машовець, передають Патріоти України.

Як пише він в Facebook, за останній час всі автомобільні і залізничні комунікації противника в Запорізькій, Херсонській, Донецькій областях, на півострові Крим і в Ростовській області "забиті" військами, які зараз активно переміщуються в Південну операційну зону.

"Угруповання військ противника, яке зараз створює російське військове командування шляхом стратегічного перегрупування своїх сил і засобів в Південній операційній зоні, з резерву та інших операційних зон і напрямків, все більше набуває досить характерні ознаки і яскраво виражені, чіткі обриси і особливості...", - пише експерт.

Він не виключив, що наступ російських окупантів може початися на трьох напрямках: Миколаївському, Криворізькому і Запорізькому.

Машовець додав, що російське військове командування проводить оперативне розгортання в цій зоні, "мабуть, найпотужнішого оперативного угруповання своїх військ з самого моменту масованого вторгнення Росії в Україну".

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...