Росії доведеться оправдовуватись: У розвідці розповіли, чи оголосить Путін загальну мобілізацію

Росія може в будь-який момент оголосили загальну мобілізацію, однак тоді їй доведеться оправдовуватись за таке рішення. Наразі Путін використовує приховану мобілізацію. Проте рішення про загальну мобілізацію може буде ухвалено дуже швидко. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.

"Ми не виключаємо, що в будь-який момент може бути оголошена загальна мобілізація. Але немає підстав проводити загальну мобілізацію, якщо не оголошена війна. А яка війна, якщо вони проводять спеціальну воєнну операцію? Тоді їм треба говорити, що вони не досягли успіху або придумувати якісь інші причини для того, щоб оголосити війну та загальну мобілізацію", - сказав Скібіцький.

Водночас представник ГУР МО наголосив, що Росія може зробити це дуже швидко, адже Держдума перебуває під повним контролем Путіна, і будь-який закон чи рішення ухвалюються мало не одноголосно, швидко, без зайвих зволікань. "Інформації про те, що загальна мобілізація буде введена найближчим часом поки що немає", - додав він.

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...