"Росія кинула у війну все, що могла": Волкер розповів, чи здатна Москва відповісти на постачання Patriot

Агресорка Росія не має чим відповідати на полі бою на постачання сучасного західного озброєння ЗСУ, зокрема системи Patriot. Москва кинула війну проти України все, що могла. Таку думку висловив в інтерв’ю Еспресо колишній спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер, передають Патріоти України.

"Я вважаю, що Росія вже кинула в цю війну все, що могла: призовників, в'язнів, всю свою військову техніку, іранську військову техніку. Я не впевнений, що їм залишилося ще щось кидати", - наголосив він. На думку Волкера, Росія не зможе якось відреагувати на передавання Україні Patriot.

"Єдине, що вони можуть зробити для ескалації, це застосувати ядерну та біологічну зброю, яка, як вони знають, знищить їх самих… Здається, вони не збираються цього робити. Зі звичайними засобами вони не здатні зробити більше", - зауважив він.

Волкел заперечує заяви президента РФ Володимира Путіна про те, що Москва вивчає зброю, яку Захід надає Україні, і знайде чим відповісти. За словами дипломата, бодай так у Кремлі намагаються припинити постачання озброєння. "Але насправді ми маємо віддавати Україні все, що можемо, щоб вона якомога швидше виграла цю війну", - переконаний ексспецпредставник Держдепу.

У Міноборони розповіли, скільки коштує забезпечення одного військовослужбовця ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 10:39

Заступник міністра оборони України Юрій Джигир повідомив, що утримання одного бійця Збройних Сил України без зброї обходиться державі у 30 тисяч доларів або 1,2 мільйона гривень. Про це він розповів у коментарі Bloomberg, передають Патріоти України. "...

"Продовжує вважати": Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше

субота, 4 травень 2024, 9:50

Російський лідер Володимир Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у світі. Саме це змусило його витрачати історично рекордні суми на мілітаризацію РФ. Таку думку висловила директорка Національної розвідки США...