Росія може уповільнити свій наступ після захоплення Сєвєродонецька, щоб перегрупуватися, - The Guardian

Очікувана втрата Сєвєродонецька "навряд чи стане основою" російської кампанії на Донбасі у війні, яка тепер може затягнутися "до кінця року", враховуючи повільні темпи просування Москви. Про це сказав західний чиновник, передають Патріоти України із посиланням на The Guardian.

Зазначається, що Росія повинна була б досягти "подальших складних оперативних цілей", щоб оголосити перемогу на теперішніх скорочених термінах кампанії Кремля, сказав чиновник. Для цього потрібно взяти місто Краматорськ, більшу частину головної дороги М04 між українським містом Дніпром і Донецьком.

"Хоча ми бачимо, що Росія починає вчитися на своїх помилках і просувається на Донбасі, я вважаю, що важливо підкреслити, що битва за Сєвєродонецьк навряд чи стане ключем донецької кампанії", - заявив чиновник.

Захід вважає, що оцінка України про те, що вона втрачає від 60 до 100 військовослужбовців щодня, вбитими в боях, є "досить достовірною", хоча моральний дух військ залишається набагато вищим, ніж у загарбників, де "зростає розчарування".

За словами чиновника, Росія може уповільнити свій наступ після захоплення Сєвєродонецька, щоб перегрупуватися, що може привести до паузи.

"Малоймовірно, що російські загарбники отримають можливість негайно продовжувати бойові дії після падіння міста, останнього утримуваного Україною в Луганській області. Натомість московські сили можуть бути змушені зробити своєрідну оперативну паузу для відновлення та поповнення запасів", - зазначив він.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...