Росія може збільшити чисельність своєї армії, проте є важливе "але", - генерал-лейтенант ЗСУ

З великими потугами Росія може збільшити чисельність армії, але питання в якості підготовки цього поповнення та їх озброєння. Таку думку висловив генерал-лейтенант, екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ (2006-2010 рр.) Ігор Романенко в ефірі інформаційного телемарафону, коментуючи питання про заплановане з наступного року збільшення чисельності російської армії та чи реально добрати в армію країни-агресора таку кількість людей, передають Патріоти України.

"З великими потугами, але це вони (РФ - ред.) зробити зможуть, питання в якості людей, яких зберуть, якості підготовки цих людей і їх озброєння. Фактично, вони це збільшують без законодавчого обґрунтування, бо бачать, що за наявності перспектив, у яких ми збільшуємо свій потенціал, а в них він понижується, в подальшому такі дії можуть їх (РФ - ред.) завести в тупик. Вони вже збирались сформувати танковий корпус протягом двох місяців, до середини серпня – це не виконано... Всі питання у них йдуть з великими потугами, а ми, не чекаючи часу, знищуємо їх живу силу, їх озброєння і техніку та таким чином знижуємо їх воєнний потенціал для своїх перспективних дій", - акцентував Романенко.

Він додав, що існує зв’язок між втратами, яких зазнає армія країни-агресора, та запланованим поповненням російської армії. "Втрати в першій стратегічній операції, яку вони намагалися проводити на Півночі нашої країни, так званий бліц-криг, привів до того, що ми знищили третину їх елітних частин та підрозділів. І на поточний час знищено десь п’яту частину всього угруповання - це треба поповнювати. А зробити поповнення більш якісно за рахунок особового складу вони не можуть. Сучасна техніка їх, як правило, виведена зі строю та знищена Збройними Силами України, а швидкого поповнення за рахунок роботи воєнно-промислового комплексу не відбувається. Тобто, в цілому ситуація складається така, що так чи інакше вони можуть збільшувати особовий склад, але все це буде дуже повільно і неякісно, з усіма наслідками за участі цих структур у бойових діях", - зазначив Романенко.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: