Росія перекидає мобілізованих в Україну з автоматами 1950-х років: Розвідка Британії вказала на "нюанси"

Росія перекидає мобілізованих в Україну з автоматами 1950-х років

З середини жовтня Росія перекинула в Україну кілька тисяч новомобілізованих резервістів. Не зважаючи на погане оснащення і озброєння непрацюючими автоматами 1950-х років, їх одразу ж кинули на передову. Про це у щоденному аналітичному зведенні повідомляє Міністерство оборони Великої Британії. Відзначається, що деякі нещодавно мобілізовані призовники прибувають в Україну взагалі без зброї, передають Патріоти України.

"Зображення з відкритих джерел показують, що гвинтівки, які були видані мобілізованим резервістам, зазвичай є автоматами АКМ – зброєю, яка вперше була представлена в 1959 році. Багато з них, ймовірно, майже непридатні для використання через погане зберігання", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що АКМ стріляє патронами калібру 7,62-мм, тоді як регулярні бойові частини Росії в основному озброєні 5,45-мм автоматами АК-74М або АК-12. Це може спричинити нові проблеми з забезпеченням армії РФ.

"Інтеграція резервістів із військовослужбовцями-контрактниками та ветеранами бойових дій в Україні означатиме, що російським логістам доведеться доставляти на передову не один, а два види стрілецької зброї. Ймовірно, це ще більше ускладнить і без того напружені логістичні системи Росії", – роблять висновок військові аналітики МО Великої Британії.

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...