Росія провалила плани щодо "коридору" до Криму, ЗСУ битимуть ворога по всьому фронту, - ГУР

Окупант Росія докладає максимальних зусиль для того, щоб зберегти "коридор" до захопленого Криму. Москві не вдалося його повноцінно запустити і відрізати Україну від Чорного моря. У ситуації, коли Захід постачає зброю, "безпека" російського "коридору" під питанням. ЗСУ завдаватимуть ударів по позиціях окупантів на всіх захоплених територіях. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк, передають Патріоти України.

Як повідомляє Укрінформ, високопосадовий офіцер розповів про те, що наразі російські загарбники старанно працюють над тим, щоб зберегти "сухопутний коридор" до анексованого Криму. Плани щодо оптимального функціонування "коридору" провалилися – поставки ним небезпечні, а удари ЗСУ будуть наноситися по всіх позиціях військ РФ на окупованих територіях.

"У цьому полягала їхня ідея захоплення Донецької області, узбережжя Азовського моря, також в їхніх планах було відрізати Україну від Чорного моря. Але країна-окупант не змогла реалізувати жодних планів в Україні. Враховуючи, що наші закордонні партнери постачають нам нові зразки озброєння, так званий сухопутний коридор до Криму, зрозуміло, не є безпечним. Україна завдаватиме ударів по позиціях росіян на всій окупованій території", - зазначив Черняк.

За його словами, Москва стягує нові війська на північ захопленого Криму. Вони будують оборонні редути як на півночі півострова, так і на окупованому лівобережжі Херсонської області. "Вони програють, тому створюють захисні споруди там, де можуть, розуміючи, що їм доведеться вести на цих рубежах бойові дії", - підкреслив Андрій Черняк.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...