Росія різко скоротила удари по Україні іранськими дронами і ракетами: В ISW назвали причину

Російські війська 24 жовтня випустили по українському тилу всього дві ракети. Це може бути показником виснаження запасів ракет і БПЛА. До того ж ефективність таких ударів щодо досягнення РФ стратегічних цілей низька. Про це йдеться в звіті Інституту вивчення війни, передають Патріоти України.

Експерти цитують главу ГУР Буданова, який заявив напередодні про ослаблення завдання Росією нових ракетних і дронних ударів. На його думку, РФ вже виснажила свій запас крилатих ракет.

Також наголошується, що замість військових цілей Росія обрала цивільну інфраструктуру, щоб посіяти паніку і страх серед українців. Окупанти використали більшу частину свого арсеналу крилатих ракет. За попередніми підрахунками, у РФ залишилося всього 13% "Іскандерів", 43% "Калібрів " і 45% Х-101 та Х-555.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...