Росія виводить військових найманців з Лівії - їх можуть відправити в Україну

Російська Федерація виводить частину своїх військових найманців з Лівії. Їх можуть відправити в Україну, щоб посилити вже існуюче угруповання РФ в нашій країні.Відповідною інформацією поділилося видання Financial Times з посиланням на західні і сирійські джерела, передають Патріоти України.

У матеріалі порталу сказано, що спочатку Росія не планувала зменшувати свій контингент в Лівії. Однак рішення довелося переглянути через відсутність успіхів в Україні.

РФ вже вивезла з Лівії двісті росіян з ПВК "Ліга", колишньої" Вагнер", а також тисячі сирійських найманців. Однак в африканській державі як і раніше залишаються близько 5 тисяч найманців країни-агресора.

Джерела Financial Times вважають, що "вагнерівців" відправлять в Україну. Одне з них називає закриття Туреччиною повітряного простору для російських військових літаків з Сирії та Лівії додатковою причиною перекидання солдатів.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...